Perga (Arı Ekmeği) 100 gr.
Arı ekmeği, arıların besin ihtiyacını karşılamak için ürettikleri bir tür ballı ekmektir. Arılar, bal özü, polen, arı sütü ve bazı enzimlerin bir karışımını kullanarak arı ekmeği üretirler. Arı ekmeği, arıların kendileri ve arı larvaları için önemli bir besin kaynağıdır.
Arı Ekmeğinin Faydaları Nelerdir?
Arı ekmeği işçi arılarının kışlık besin ve enerji ihtiyacını sağlar. Arı ekmeği polende bulunan bileşenlerin yanı sıra arıdan gelen amino asit, peptit ve enzimler içerir. Kışın nektar ve polen bulamayan işçi arılar için depo besin görevini görür.
Arı ekmeği işçi arılarının kışlık besin ve enerji ihtiyacını sağlar. Arı ekmeği polende bulunan bileşenlerin yanı sıra arıdan gelen amino asit, peptit ve enzimler içerir. Kışın nektar ve polen bulamayan işçi arılar için depo besin görevini görür.
- Arı ekmeği güçlü bir vitamin kaynağıdır. İçeriğinde polenden daha fazla K vitamini ve 6 kat daha fazla laktik asit bulunur.
- Yapısında yüksek miktarda antioksidan bulunur. Antioksidanlar serbest radikallere karşı koruyucu etki gösterir.
- Arı ekmeği besin emilimi yüksek bir arı ürünüdür. Kolay sindirilebilir bir yapısı vardır.
- Tansiyonu dengeler
- Kronik kabızlık problemlerine iyi gelir.
- Bol miktarda laktik asit, protein K vitamini ve B vitamini içerir.
- Arı ekmeği polene kıyasla daha kolay sindirilebilir. Yapılan çalışmalara göre arı ekmeği antioksidan ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir.
Arı Ekmeği Nasıl Tüketilir?
1 yaş üstü çocuklar için günde 5 adet, yetişkinlerde ise 10 adet tüketebilirsiniz. Arı ekmeğini su, bal, süt, yoğurt veya tatlılarınızla ile karıştırarak tüketebilir, çay ve kahvenizde çözülmesini sağlayabilirsiniz. Arı ekmeğinin doğal enerji artırıcı etkisi olduğundan sabah öğünlerinizde kullanılmanızı tavsiye ediyoruz. Arı ekmeğini sabah almanızı öneririz, çünkü arı ekmeğinin doğal doğal enerji artırıcı etkisi vardır.
Arı ekmeğinin saklama koşulları: Serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır.
İlgili ürünler
₺350.00
₺175.00