Perga (Arı Ekmeği) 100 gr.

300.00

Arı ekmeği, arıların besin ihtiyacını karşılamak için ürettikleri bir tür ballı ekmektir. Arılar, bal özü, polen, arı sütü ve bazı enzimlerin bir karışımını kullanarak arı ekmeği üretirler. Arı ekmeği, arıların kendileri ve arı larvaları için önemli bir besin kaynağıdır.

Arı ekmeği, işlenmemiş ve doğrudan kovandan gelen yüzde yüz doğal bir arı ürünüdür. Protein ve enzimlerle dolu bu besin maddesi nasıl oluşur. Arılar poleni çiçeklerden bal peteği hücrelerine taşır ve az miktarda bal ile karıştırır, petek hücre dolduktan sonra balmumu ile kaplarlar. Tüm mevsim boyunca arı poleni kovanda fermente olur ve arı ekmeği haline gelir. Arı Ekmeğine aynı zamanda “Perga”da denir. En açık tanımla bal ile fermente edilmiş polene arı ekmeği ya da perga denir. Arı ekmeği arılar tarafından beslenme ve gelişim fonksiyonları için yapılmaktadır. Bal arıları, arı sütü ve polenden sonra en fazla arı ekmeğini tüketirler. Arılar, arı ekmeğini hem kendileri hem de yavru işçi arıları için kışın tüketmek üzere depolar. Arılar proteine ihtiyaç duyduklarında arı ekmeğini kullanırlar ve fazlasını kovanda bırakırlar.

Arı Ekmeğinin Faydaları Nelerdir?

 Arı ekmeği işçi arılarının kışlık besin ve enerji ihtiyacını sağlar. Arı ekmeği polende bulunan bileşenlerin yanı sıra arıdan gelen amino asit, peptit ve enzimler içerir. Kışın nektar ve polen bulamayan işçi arılar için depo besin görevini görür.   

 Arı ekmeği işçi arılarının kışlık besin ve enerji ihtiyacını sağlar. Arı ekmeği polende bulunan bileşenlerin yanı sıra arıdan gelen amino asit, peptit ve enzimler içerir. Kışın nektar ve polen bulamayan işçi arılar için depo besin görevini görür.   

Arı Ekmeği Nasıl Tüketilir?

1 yaş üstü çocuklar için günde 5 adet, yetişkinlerde ise 10 adet tüketebilirsiniz. Arı ekmeğini su, bal, süt, yoğurt veya tatlılarınızla ile karıştırarak tüketebilir, çay ve kahvenizde çözülmesini sağlayabilirsiniz. Arı ekmeğinin doğal enerji artırıcı etkisi olduğundan sabah öğünlerinizde kullanılmanızı tavsiye ediyoruz. Arı ekmeğini sabah almanızı öneririz, çünkü arı ekmeğinin doğal doğal enerji artırıcı etkisi vardır.

Arı ekmeğinin saklama koşulları: Serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır.